رشته مهندسی کامپیوتر گرایش شبکه های کامپیوتری

تعریف بنیادی رشته مهندسی کامپیوتر گرایش شبکه های کامپیوتری

advanced divider

دانشجویان کارشناسی ارشد شبکه‌های کامپیوتری در طول تحصیل به مطالعه و شناخت انواع معماری‌های رایج در شبکه‌های کامپیوتری، سیستم های توزیع شده، ارزیابی کارایی شبکه‌های کامپیوتری، طراحی ساز و کارهای برگرفته از طبیعت برای مدیریت شبکه و … می‌پردازند. ایجاد بستر ارتباطی برای اپلیکیشن های کاربردی و همچنین ارتباط این اپلیکیشن ها با پایگاه داده از دیگر جنبه های کارشناسان ارشد شبکه های کامپیوتری می باشد.
اگر می‌خواهید در دنیا تفاوت مثبتی ایجاد کنید، باید در رشته مهندسی کامپیوتر تحصیل کنید. مهندسی کامپیوتر و فناوری همیشه در حال تغییر و توسعه هستند. رشته مهندسی کامپیوتر-گرایش شبکه‌های کامپیوتری از این جهت اهمیت دارد که اقتصاد امروز به سیستم شبکه‌های کامپیوتری وابسته است که سریع، به روز و ایمن هستند. اهمیت کامپیوترها در دنیای امروز در ساده‌سازی کارها و انجام محاسبات پیچیده است.

هدف از رشته مهندسی کامپیوتر گرایش شبکه های کامپیوتری

هدف از گرایش شبکه‌های کامپیوتری تربیت افرادی است که به منظور تأمین امنیت سیستم‌های پردازش اطلاعات و مبتنی بر شناسایی تمامی موانع و فاکتورهای فنی مربوطه بتوانند رویکرد امنیتی بهینه را معین کرده و راه‌حل‌های کاربردی ارائه دهند، و نیز بتوانند پژوهش‌های اولیه در این زمینه دانش را انجام داده و سبب ارتقاء دانش و فناوری مربوطه در کشور گردند.

در سال ۱۹۵۷ نخستین ماهواره، یعنی اسپوتنیک توسط اتحاد جماهیر شوروی سابق به فضا پرتاب شد. در همین دوران رقابت سختی از نظر تسلیحاتی بین دو ابرقدرت آن زمان جریان داشت و دنیا در دوران جنگ سرد به سر می‌برد. وزارت دفاع آمریکا در واکنش به این اقدام رقیب نظامی خود، آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته یا آرپا (ARPA) را تاسیس کرد. در همین دوران بود که گام های نخست در زمینه شکل گیری شبکه های کامپیوتری برداشته شد.
رشته شبکه‌های کامپیوتری با سایر رشته‌ها و گرایش‌های کامپیوتر نظیر تجارت الکترونیک، ارتباط نزدیکی دارد، امروزه کار با شبکه‌های کامپیوتری در تمام بنگاه‌های تجاری و ارگان‌های دولتی به یک امر عادی تبدیل شده است. چراکه اکثر سخت افزارهای کاربردی نظیر تلفن همراه و دوربین مدار بسته و همچنین نرم افزارهای کاربردی در زمینه‌های مالی و غیره بر روی بستر شبکه‌های کامپیوتری طرح ریزی می شوند.
اما در حال حاضر، در ابتدای قرن ۲۱ هستیم، پیش‌بینی دانشمندان این است که این قرن، عصر شبکه خواهد بود و تا سال‌های پایانی آن، همه چیز در یک شبکه بزرگ به هم متصل می‌شود. شبکه ای که متشکل از میلیاردها شبکه کوچک و بزرگ خواهد بود و همه اشیاء را به هم متصل می‌کند. در واقع علم جدید اینترنت اشیا در مورد همین موضوع صحبت می‌کند، که چطور می‌توان اشیا را در یک شبکه به هم متصل کرد و سپس اپلیکیشن‌های کاربردی جدیدی را به این شبکه اضافه کنیم.
امروزه اکثر مردم دنیا در خانه خود یک کامپیوتر دارند، مهمترین دلایل آن می تواند دسترسی به اطلاعات پراکنده سراسر دنیا، ارتباطات دو جانبه، سرگرمی‌های تعاملی و تجارت الکترونیک باشد، که همه این کارها از طریق اتصال به اینترنت امکان‌پذیر است.
تجارت الکترونیک نیز از مهم‌ترین کاربردهای خانگی شبکه‌های کامپیوتری است. امروزه میلیون‌ها نفر در سرتاسر دنیا هر روز، مایحتاج خود را به طور مستقیم از اینترنت تهیه می‌کنند. هزاران شرکت بزرگ و کوچک کاتالوگ محصولات خود را با شکل و شمایلی جذاب روی اینترنت گذاشته اند و برای خرید هر یک از آنها روی جنس مورد نظر یک کلیک می‌کنید. کالایی خریده‌اید ولی نمی دانید چطور کار میکند؟ نگران نباشید، باز هم اینترنت به شما کمک میکند و هر اطلاعات و راهنمایی که بخواهید در اختیارتان قرار می‌دهد.

رشته مهندسی کامپیوتر گرایش شبکه های کامپیوتری مقطع کارشناسی ارشد

advanced divider

تحصیل در دوره کارشناسی ارشد شبکه‌های کامپیوتری معمولا به مدت دو سال به طول می‌انجامد. دانشجویان باید در پایان دوره تحصیلی پایان‌نامه ارائه دهند و از آن دفاع کنند. رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی‌ارشد و دکتری گرایش‌های زیادی را دارد و دانشجویان باید باتوجه به علاقه و استعداد خود یکی از این گرایش ها را انتخاب کنند. پس از انتخاب گرایش مورد نظر دانشجویان اطلاعات و مهارت‌های زیادی را در آن گرایش فرا می‌گیرند و در آن زمینه متخصص می‌شوند.

آینده شغلی رشته مهندسی کامپیوتر گرایش شبکه های کامپیوتری

advanced divider

فارغ‌التحصیلان گرایش شبکه‌های کامپیوتری قادرند به منظور تأمین امنیت سیستم‌های پردازش اطلاعات با رعایت تمامی جوانب علمی ـ فنی راه‌حل‌های بهینه را انتخاب کرده، طراحی، پیاده‌سازی و ارزیابی مفاهیم، تکنیک‌ها، روش‌ها و رویه‌های لازم برای امنیت اطلاعات را هدایت کرده و عملی سازند. آنها قادرند سیستم‌های پردازش اطلاعات را ارزیابی کنند و برای ارتقاء امنیت آنها راه‌حل ارائه دهند و مدیریت امنیت آنها را به عهده بگیرند. طراحی سیستم‌های کنترل و تشخیص نفوذ سیستم‌های پالایشی، دیوار آتش از جمله توانایی‌های این رشته است.

مشاغل قابل احراز رشته مهندسی کامپیوتر گرایش شبکه های کامپیوتری
  •  طراحی، پیاده‌سازی و پیکربندی شبکه‌های کامپیوتری
  • کدنویسی و برنامه‌نویسی شبکه
  •  مجازی‌سازی و پیاده‌سازی شبکه ابر خصوصی و عمومی
  •  طراحی و پیاده‌سازی مراکز داده و سایر موارد
  •  راه اندازی شبکه های پیشرفته سیمی یا بی‌سیم در سطح LAN و WAN
  •  طراحی ساز و کار همگام سازی، ذخیره و پشتیبان‌گیری اطلاعات پایگاه داده های سازمان‌های بزرگ

نحوه تحصیل در مهندسی کامپیوتر گرایش شبکه های کامپیوتری

advanced divider
نحوه پذیرش رشته مهندسی کامپیوتر گرایش شبکه های کامپیوتری
پس از اتمام دوره کارشناسی مهندسی کامپیوتر دانشجویان می‌توانند در یکی از گرایش های این رشته در مقطع کارشناسی‌ارشد از طریق قبولی در آزمون وزارت علوم، ادامه تحصیل دهند. دوره کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر بر اصول طراحی و استفاده از ابزارهای پیشرفته مهندسی در طراحی و توسعه سیستم های یکپارچه کامپیوتر تاکید دارد.

نظام کارشناسی ارشد به شیوه آموزشی – پژوهشی اجرا می گردد که شامل دو بخش آموزشی و پژوهشی (سمینار و پایان نامه) می باشد. طول مدت لازم برای اتمام کل این دوره در حالت عادی ۲ سال است. حداقل و حداکثر مدت مجاز اتمام این دوره مطابق آیین نامه دوره کارشناسی ارشد می باشد. نظام آموزشی آن واحدی است و کلیه درس ها و سمینار و پایان نامه (در شیوه آموزشی – پژوهشی) در ۴ نیمسال ارائه می شوند. زمان هر نیمسال ۱۶ هفته است و مدت تدریس یک واحد نظری ۱۶ ساعت است.
تعداد واحدهای درسی و پژوهشی این دوره ۳۲ واحد و به شرح زیر می باشند:
شیوه آموزشی – پژوهشی:
– درس های نظری شامل ۲۴ واحد بنا بر جداول مربوط به هر گرایش
– سمینار: ۲ واحد
– پایان نامه: ۶ واحد
باتوجه به تحولات سریع علم و فناوری در این رشته درس هایی تحت عنوان مباحث ویژه در گرایش‌های مختلف کارشناسی ارشد تعیین شده است که سرفصل های ویژه و جدید با تصویب محتوا در گروه مهندسی کامپیوتر تحت این عنون پیش بینی شده و به صورت موقت قابل ارائه است که بتواند با تحولات علمی همگام گردد.

دانشجویان کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر- شبکه‌های کامپیوتری با سیستم‌های عامل پیشرفته، شبکه های کامپیوتری، امنیت شبکه، برنامه‌نویسی پیشرفته و تحت WEB، الگوریتم‌های پردازش موازی و … آشنا می‌شوند. دانشجویان دارای مدرک کارشناسی مهندسی کامپیوتر می‌توانند بطور مستقیم و بدون نیاز به گذراندن واحدهای جبرانی به تحصیل در این رشته بپردازند. ولی دانشجویانی که رشته تحصیلی مقطع کارشناسی شان نامرتبط با مهندسی کامپیوتر باشد، باید تعدادی واحد جبرانی را در ترم اول تحصیل شان بگذرانند.

جدول دروس جبرانی دوره کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش شبکه های کامپیوتری

تعداد ساعت تعداد واحد نام درس ردیف
جمع عملی نظری
۴۸ - ۴۸ ۳ انتقال داده ها ۱
۴۸ - ۴۸ ۳ برنامه نویسی پیشرفته ۲
۴۸ - ۴۸ ۳ سیستم عامل ۳
۴۸ - ۴۸ ۳ شبکه های کامپیوتری ۴
۴۸ - ۴۸ ۳ طراحی الگوریتم ها ۵
۴۸ - ۴۸ ۳ آمار و احتمال مهندسی ۶
- - - ۱۸ جمع

جدول دروس تخصصی دوره کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش شبکه های کامپیوتری

تعداد ساعت تعداد واحد نام درس ردیف
جمع عملی نظری
۴۸ - ۴۸ ۳ شبکه های کامپیوتری پیشرفته ۱
۴۸ - ۴۸ ۳ شبکه های بی سیم و سیار ۲
۴۸ - ۴۸ ۳ سیستم های توزیع شده ۳
۳۲ - ۳۲ ۲ سمینار ۴
۱۷۶ - ۱۷۶ ۱۱ جمع

جدول دروس اختیاری دوره کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش شبکه های کامپیوتری

تعداد ساعت تعداد واحد نام درس ردیف
جمع عملی نظری
۴۸ - ۴۸ ۳  ارزیابی کارایی سیستم ها و شبکه های کامپیوتری ۱
۴۸ - ۴۸ ۳ رایانش ابری ۲
۴۸ - ۴۸ ۳ شبکه های چندرسانه ای ۳
۴۸ - ۴۸ ۳ امنیت شبکه پیشرفته ۴
۴۸ - ۴۸ ۳ نظریه بهینه سازی و کاربرد آن در شبکه های کامپیوتری ۵
۴۸ - ۴۸ ۳ مدیریت شبکه ۶
۴۸ - ۴۸ ۳ نرم افزارسازی شبکه (SDN,NFV) ۷
۴۸ - ۴۸ ۳ طراحی شبکه های کامپیوتری ۸
۴۸ - ۴۸ ۳ کاربردهای داده کاوی در شبکه های کامپیوتری ۹
۴۸ - ۴۸ ۳ کیفیت سرویس شبکه ۱۰
۴۸ - ۴۸ ۳ رمزنگاری ، امنیت اطلاعات و حریم خصوصی ۱۱
۴۸ - ۴۸ ۳ سیستم های کامپیوتری امن ۱۲
۴۸ - ۴۸ ۳ مقدمه ای بر زنجیره های بلوکی و ارزهای دیجیتال ۱۳
۴۸ - ۴۸ ۳ رایانش سبز ۱۴
۴۸ - ۴۸ ۳ نظریه اطلاعات و کدینگ ۱۵
۴۸ - ۴۸ ۳ نظریه الگوریتمی بازی ها ۱۶
۴۸ - ۴۸ ۳ طراحی و توسعه برنامه های کاربردی موبایل ۱۷
۴۸ - ۴۸ ۳ نظریه صف ۱۸
۴۸ - ۴۸ ۳ مباحث ویژه در شبکه های کامپیوتری ۱۹
۴۸ - ۴۸ ۳ درسی از سایر گرایش های کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر ۲۰
- - - - جمع

رشته مهندسی کامپیوتر گرایش شبکه های کامپیوتری

advanced divider

نحوه پذیرش در ادیبان

پذیرفته شدن از طریق کنکور سراسری
ارائه مدارک مورد نیاز و مراجعه حضوری به دانشگاه

مهندسی کامپیوتر گرایش شبکه های کامپیوتری

شهریه هر مقطع براساس میزان شهریه مصوب و اعلام شده توسط وزارت علوم در زمان ثبت نام، به اطلاع دانشجویان می رسد.

امتیاز های تحصیل در رشته مهندسی کامپیوتر گرایش شبکه های کامپیوتری کارشناسی ارشد

  • کسب فرصت‌های کاری در زمینه‌های متنوع
  • امکان اشتغال مستقل و راه‌اندازی کسب و کار فردی
  • امکان ایجاد هویت و برند شخصی و متمایز بودن از رقیبان
  • کسب دانش در زمینه‌های گسترده و متنوع
  • درآمد بالا

برخی از اساتید مهندسی کامپیوتر گرایش شبکه های کامپیوتری کارشناسی ارشد

advanced divider

کلیپ ها و تصاویر رشته مهندسی کامپیوتر گرایش شبکه های کامپیوتری

advanced divider