تاسیسات برودتی - حرارتی

معرفی رشته مهندسی تکنولوژی تاسیسات حرارتی و برودتی

مهندسی مکانیک-حرارتی و برودتی(Mechanical Engineering - heating and cooling)  رشته ای است که با بکارگيری علوم و تکنولوژی مربوطه جهت طرح و محاسبه و نصب و راه اندازی تاسيسات حرارتی و برودتی نظير : تاسيسات بهداشتی و گازرسانی، اطفا حريق و آسانسور، تاسيسات حرارت مرکزی و تهويه مطبوع ساختمانها، تاسيسات برودتی و سردخانه ها ونيز توليد دستگاههای حرارتی و برودتی که اساس آنها مبتنی برتبديل انرژی و انتقال حرارت و جرم است می تواند کارآيی لازم را به متخصصان بدهد و آنها را آماده سازد تا در صنايع حرارتی و برودتی عهده دار مسئوليت گردند

رشته کارشناسی مهندسی مکانیک دارای گرایشهای تاسیسات حرارتی و برودتی، ساخت و تولید، مکانیک در حرارت و سیالات، مکانیک در طراحی جامدات، مهندسی مکانیک (بدون گرایش) می باشد.

با پيشرفت معماري و شهر سازي و عمليات بلند مرتبه سازي تاسيسات عريض و طويل كارخانجات به خانه هاي مردم نيز كشيده شد . تاسيسات حرارتي و برودتي یا سرماساز و گرما بخش آپارتمان هاي چند ده واحدي همه نيازمند اين بودند كه با قدرت و استحكام نيازهاي ساكنين خود را پاسخگو باشند . اين دوره يکي از دوره هاي آموزش عالي است که با بکار بردن علوم و تکنولوژي مربوطه جهت

طرح و محاسبه و نصب و راه اندازي تأسيسات حرارتي و برودتي نظير

أسيسات بهداشتي و گاز رسان، اطفاء حريق و آسانسور تأسيسات حرارت مرکزي و تهويه مطبوع ساختمانها تأسيسات برودتي و سردخانه ها و نيز توليد، دستگاههاي حرارتي و برودتي که اساس کار آنها مبتني بر تبديل انرژي و انتقال حرارت و جرم است مي توانند کارآرائي لازم را به متخصصان بدهند و آنها را آماده سازند تا در صنايع حرارتي و برودتي عهده دار مسئوليت گردند:

توانایی های مورد نیاز و قابل توصیه:

 از آنجا که این رشته جزء گرایش های رشته ی مکانیک هست قطعا ریاضی و فیزیک قوی به خصوص در مباحث ترمودینامیکی جزء توانایی های مورد نیاز برای این رشته می باشد. علاوه بر آن برخورداري از ذهني خلاق براي تجزيه و تحليل دروس تخصصي، توانایی انجام کارهای  فنی و علاقه به انجام کار های عملی جزء موارد موفقیت در این رشته می باشد.

 داوطلب بايد سالم باشد تا بتواند کارهاى کارگاهى را به خوبى انجام دهد و استعداد کارهاى فنى را داشته باشد. 

 این رشته در داشتن کارگاه و آزمایشگاه سر آمد تمام گرایش های مکانیک است. در کل می توان این رشته را به سیالات نزدیک تر دانست ولی همچنان با این رشته فاصله زیادی دارد در این رشته یک مهندس قادر خواهدبودتا تعداد پره های یک شوفاژ را به طوری که با دیدن و دانستن ابعاد اتاق حدس بزند در ایران این رشته ارشد و دکتری ندارد و اکثر کسانی که در این رشته مایل به ادامه تحصیل هستند رو به سوی رشته تبدیل انرژی می گزارند و عده ای هم به خارج از کشور رفته و ادامه تحصیل می دهند.

بازار کار:

به دليل اينکه در اين گرايش از مهندسي مکانيک، روش عملي و کاربردي فراواني وجود دارد و سعي ميشود آموزش اين رشته همراه با تجربه کردن اين دروس به طور عملي باشد، دروس متعدد کارگاهي، آزمايشگاهي و پروژه هاي مختلف و دوره هاي کارآموزي در طول تابستان گنجانده شده است، که سبب ميشود دانشجويان اين رشته، ازاعتماد به نفس لازم جهت ورود به صنعت برخوردار شوند.از آنجايي که برنامه ي آموزش اين گرايش و ساير گرايشهاي مهندسي مکانيک هم جهت و هم سو با برنامه هاي آموزشي ساير دانشگاهها و مراکز معتبر آموزشي دنيا مي باشد، سطح علمي دانشجويان آن با ساير کشورها ميتواند برابر باشد

فارغ‌التحصيلان اين دوره قادر هستند پاسخگوى طراحى، محاسبه، توليد، نصب و راه‌اندازى کليه سيستم‌هاى حرارتى و برودتى در صنايع مختلف باشند.

آنها می توانند در شرکتهای خصوصی که سیستم های گرمایش و سرمایشی وتهویه ساختمان ها را فراهم می کنند و یا در شرکت های دولتی که صنایع مرتبط با این رشته را دارند مشغول به کار شوند

در کل این رشته نو پاست و آینده ی خوبی در ایران خواهد داشت

 درآمد و حقوق مهندسین تاسیسات حرارتی و برودتی:

درآمد مهندسین این رشته یا به صورت پروژه ای محاسبه می شود یا در بعضی شرکت ها به صورت ماهیانه محاسبه می شود. طی پژوهش هایی که در سال 65 صورت گرفته حقوق و درآمد مهندس مکانیک اگر به عنوان سرپرست فنی باشد از بازه ی 2000000 تومان تا 3000000 تومان می باشدو اگر به عنوان مدیر تاسیسات مشغول به کار شود درآمدی از حداقل 3000000 تومان تا حداکثر 5000000 تومان را خواهد داشت.

چارت درسی رشته مهندسی تکنولوژی تاسیسات برودتی - حرارتی