مخابرات گرایش میدان و موج

معرفی رشته كارشناسي ارشد مهندسي برق مخابرات گرايش ميدان

گرایش مخابرات میدان و موج (مایکروویو و نوری) یکی از مهم ترین گرایش های رشته مخابرات در مقطع کارشناسی ارشد است و دارای زمینه های فعالیت زیادی میباشد و برخلاف رشته الکترونیک ، به دلیل بالا بودن فرکانس مدار هایی که مورد بررسی قرار میگیرند دیگر نظریه مدار در آنها صادق نبوده و باید توسط نظریه الکترومغناطیس مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد.

زمینه های کاری و تحقیقاتی مخابرات میدان و موج

در مبحث میدان، مهندسان با ارسال، انتشار و دریافت امواج الکترومغناطیسی از طریق یک کانال مخابراتی که می‌تواند فضای آزاد در مخابرات بی‌سیم و یا یک فیبر نوری در مخابرات فیبر نوری باشد و فرستنده و گیرنده که می‌تواند یک آنتن ماهواره در مخابرات ماهواره‌ای و یا یک مدار الکترونیکی در مخابرات فیبر نوری باشد ، سروکار دارند. به عبارت دیگر، می‌توان گفت مهندسین میدان به‌طور عمده با جنبه‌ی فیزیکی چگونگی انتقال امواج حاوی اطلاعات، از نقطه‌ای به نقطه‌ی دیگر روبه‌رو هستند.

بدین‌ ترتیب مهندسی مخابرات میدان رابطه زیادی با فیزیک کاربردی (در قسمت الکترومغناطیس) دارد به طوریکه نزدیکترین رشته به فیزیک در کارشناسی ارشد برق به حساب می آید.

گرایش میدان ، بسیار به نرم افزار های تخصصی خود و آشنایی با آنها احتیاج دارد از نرم افزار های این رشته هم میتوان به CST ,HFSS,FEKO و … اشاره کرد

بازار کار مخابرات میدان

در مورد بازارکار در ایران در بخش های دولتی و نظامی (ارتش و سپاه) ، صدا و سیما ،کارهای پژوهشی در دانشگاه ها و در سطح مراکز تحقیقاتی و همچنین در ارتباطات رادیویی که برای مخابرات به کار می رود میتوان اشاره کرد. البته امروزه شرکت های خصوصی دانش بنیان شده اند و قراردادهای خوبی با متخصصین این رشته برقرار میکنند. البته نیاز است که داوطلب در حین تحصیل با شرکتهای مختلف آشنا باشد تا درآینده در تعیین شغل انتخاب درستی داشته باشد.

چارت درسی کارشناسی ارشد مهندسی برق مخابرات میدان و موج