رشته مدیریت مالی گرایش بانکداری

تعریف بنیادی رشته مدیریت مالی گرایش بانکداری

advanced divider

در گرایش بانکداری، مبانی و احکام و اصول بانکداری را مورد ارزیابی و بررسی قرار می دهند. همچنین رفتارهای اقتصادی مردم و سیاست اقتصادی بانک مورد ارزیابی قرار می گیرد. در رشته بانکداری اولویت پژوهش های دانشجویان در زمینه مدیریت بانکی و ریسک، ارزیابی و تأمین مالی پروژه و مدیریت ریسک است.

هدف از رشته مدیریت مالی گرایش بانکداری

مدیریت مالی گرایش بانکداری به روند مدیریت فعالیت قانونی بانک اشاره دارد. این رشته با هدف خاص مدیریت – با روابط اقتصادی مرتبط با فعالیت های بانکی و سایر روابط، همچنین با اجرای توابع مدیریتی در بانکداری در ارتباط است. این رشته در خیلی از بخش ها مانند صنعت، کشاورزی، حمل و نقل و … به دلیل دراتباط بودن با امور مالی بسیار کاربرد دارد. این رشته از هر 3 گروه آزمایشی دانشجو می پذیرد.

پول تقریبا 3000 سال است که بخشی از تاریخ بشریت تبدیل شده است، و تحولات زیادی از شروع با سیستم های ساده تا رسیدن به تکامل در سیستم مدرن بانکی جهانی و حتی بیت کوین سپری کرده است. تغییر بازارها ، جهانی سازی ، ظهور و به روزرسانی های فناوری و ارتقاء رویه های تجاری و موارد زیاد دیگر همه نقش اساسی در تغییر تاریخ پول در دوره های زمانی مختلف داشته است. همین مسئله را می توان در مورد مدیریت مالی نیز بیان کرد. تا سال 1890 ، مدیریت مالی صرفا شاخه ای از اقتصاد بود ، اما در قرن 18 دیگر اهمیت آن را نمی توانستند نادیده گرفته بگیرند . از سال 1900 به بعد ، مدیریت مالی دستخوش تغییرات اساسی شد.
مدیریت مالی در دهه 1900 تا 1940: برای چند دهه اول در سال های 1900 ، مدیریت مالی در سنتی ترین مرحله خود قرار داشت. به عبارت دیگر، به نظر می رسد که بیشتر به حل و بهبود چالش های تجاری که با صنعتی شدن از جمله تشکیل شرکت ، گسترش ، ادغام ، انحلال و سازماندهی مجدد سر و کار داشت ، کمک می کرد. این مرحله شالوده اصلی مدیریت مالی را تشکیل می دهد.
مدیریت مالی در دهه 40 و 50 میلادی : بعد از مرحله سنتی مدیریت مالی در اوایل دهه 1900 که شالوده اصلی مدیریت مالی شکل گرفت ، در مرحله بعدی با هدف حل چالش های جدیدی که مدیران مالی ، وام دهندگان و بانک ها با نوسازی اولیه بانکداری مواجه بودند ، به وجود آمد. به عنوان مثال ، در سال 1946 ، جان بیگینز سیستم بانکی Charg-It” ” را اختراع کرد که به اولین کارت اعتباری تبدیل شد. این مرحله به مرحله انتقالی مدیریت مالی معروف است. در این مدت هدف مدیریت مالی حل چالش های روزانه مانند تحلیل پولی ، کنترل و برنامه ریزی بود.
مدیریت مالی از اواسط دهه 50 میلادی به بعد : همراه با تغییر و تحولاتی که در بازارهای نوظهور ، فن آوری ها ، مشاغل و ایده های جدید سازمانی پیرامون اقتصاد رخ می دهد ، مدیریت مالی به سرعت به مرحله جدیدی منتقل شد. دامنه مدیریت مالی به طرز چشمگیری گسترش یافت تا روشهای جدیدی برای تجزیه و تحلیل امور مالی ، ایجاد نظریه ها و توضیحات نهادی و استفاده از این تئوری ها و ایده ها در حین تصمیمات مهم اقتصادی و اقتصادی باشد.

  • اطمینان کافی از تخصیص منابع مالی به صورت منظم و صحیح
  • اطمینان از کسب سود کافی که با توجه به قیمت سهام، درآمد شرکت و انتظارات سهامداران تعیین می شود.
  • اطمینان و نظارت کافی در استفاده بهینه از منابع مالی
  • اطمینان از سرمایه گذاری ایمن که با توجه به نرخ بازگشت سرمایه حاصل می شود.
  • برنامه ریزی دقیق در خصوص ترکیب ساختار سرمایه که به تعادل نسبی بین بدهی ها و سرمایه های موجود می انجامد.

رشته مدیریت مالی گرایش بانکداری مقطع کارشناسی ارشد

advanced divider

دانشجویان بعد از این که با شرکت در کنکور یک مرحله ای قبول می شوند، باتوجه به انتخاب دانشگاه خود و رتبه قبولی می توانند وارد دانشگاه شوند. دانشجویان در این مقطع به صورت تخصصی تر با مدیریت مالی گرایش بانکداری آشنایی پیدا می کنند.

آینده شغلی رشته مدیریت مالی گرایش بانکداری

advanced divider

فارغ التحصیلان مدیریت مالی- بانکداری در آینده می توانند در هر کدام از حوزه های بانکداری بین المللی که شامل صادرات، واردات، اسناد، اعتبارو ….، بانکداری داخلی که شامل اعتبارات، سرمایه گذاری، سازماندهی مدیریت شعب، اطلاعات، خدمات، روابط عمومی و … می شود، مشغول به کار شوند. از دیگر سمت های شغلی فارغ التحصیلان مدیریت بانکی می توان به متصدی مدیریت مالی، امور حسابداری، متصدی امور بانکی یا تحویل دار، رئیس بانک و … مشغول به کار شوند. معمولا فارغ التحصیلان این رشته در صورت داشتم مهارت و تجربه کاری با مشکل بیکاری مواجه نمی شوند.

مشاغل قابل احراز رشته مدیریت مالی گرایش بانکداری
  • بانک
  • شرکت های مرتبط با بانکها
  • شرکت ها و صندوق های سرمایه گذاری
  • فعالیت تحلیلی و حرفه ای در بورس اوراق بهادار

نحوه تحصیل دررشته مدیریت مالی گرایش بانکداری

advanced divider
نحوه پذیرش رشته مدیریت مالی گرایش بانکداری

ورود به دانشگاه از طریق کنکور سراسری 

مدیریت مالی-بانکداری **

زمانی که یک فرد می خواهد تصمیم بگیرد رشته ای را انتخاب کند، اولین قدم باید به این فکر کند که روحیه آن کار را دارد یا خیر.به عنوان مثال فردی که قصد دارد دراین رشته تحصیل کد باید بداند این افراد بعد از فارغ التحصیلی در محیط های شغلی کاملا سازمانی یا اداری با تایم کاری و شرایط وزارت کاری مشغول به کار می شوند که تقریبا 8 ساعت کار در روز و پشت میز نشینی است. در کنار این روحیه باید بداند که باید اخلاق کار خوبی داشته باشد و در نوع رفتار و گفتار خودش نهایت احترام را به مشتری بگذارد زیرادر سیستم بانکی همیشه حق با مشتری است. برای ورود به این رشته مانند رشته های مهندسی، فرد باید پایه قوی در ریاضیات داشته باشد تا در امور حسابداری دچار سردرگمی نشود. این رشته با توجه به یکنواخت بودنش در تمام دوران کاری اما مزایاهای زیادی مانند به ثبات، تسهیلات، امنیت شغلی اشاره کرد که امروزه در هر شغلی وجود ندارد.

جدول دروس پایه دوره کارشناسی ارشد رشته مدیریت مالی گرایش بانکداری

تعداد ساعت تعداد واحد نام درس ردیف
جمع عملی نظری
32 32 2 تئوری های سازمان و مدیریت یا رویکرد اسلامی 1
32 - 32 2 تجزیه وتحلیل صورتهای مالی 2
32 - 32 2 بازارها و نهاد های مالی 3
32 - 32 2 مدیریت سرمایه گذاری پیشرفته 4
32 - 32 2 مهندسی مالی و مدیریت ریسک 5
32 - 32 2 مدیریت مالی پیشرفته 6
32 - 32 2 اقتصاد سنجی مالی 7
32 - 32 2 مدل سازی مالی 8
256 - 256 16 جمع

جدول دروس جبرانی دوره کارشناسی ارشد رشته مدیریت مالی گرایش بانکداری

تعداد ساعت تعداد واحد نام درس ردیف
جمع عملی نظری
32 - 32 2 تحلیل آماری 1
32 - 32 2 زبان تخصصی 2
32 - 32 2 روش تحقیق 3
96 - 96 6 جمع

دروس تخصصی دوره کارشناسی ارشد رشته مدیریت مالی گرایش بانکداری

تعداد ساعت تعداد واحد نام درس ردیف
جمع عملی نظری
32 - 32 2 مدیریت بانک و بانکداری اسلامی 1
32 - 32 2 مدیریت ریسک در بانک ها 2
32 - 32 2 بانکداری بین المللی 3
96 - 96 6 جمع

رشته مدیریت مالی گرایش بانکداری

advanced divider

نحوه پذیرش در ادیبان

پذیرفته شدن از طریق کنکور سراسری
ارائه مدارک مورد نیاز و مراجعه حضوری به دانشگاه

شهریه رشته مدیریت مالی گرایش بانکداری

شهریه ثابت:
شهریه متغیر:

امتیاز های تحصیل در رشته مدیریت مالی گرایش بانکداری  کارشناسی ارشد

  • کسب فرصت‌های کاری در زمینه‌های متنوع
  • امکان اشتغال مستقل و راه‌اندازی کسب و کار فردی
  • دانش هدفمند و هدایت شده در حوزه مالی بانکداری
  • تخصصی بودن

برخی از اساتید رشته مدیریت مالی گرایش بانکداری کارشناسی ارشد

advanced divider

کلیپ ها و تصاویر رشته مدیریت مالی گرایش بانکداری

advanced divider