رشته حسابداری کارشناسی ارشد

تعریف بنیادی رشته حسابداری کارشناسی ارشد

advanced divider

رشته حسابداری جز رشته‌های هست که به مردم خدمت می کنند و نتیجه فعالیت های یک حسابدار می تواند به تصمیمات اختصاص اقتصادی افرادی که در شرکتهای مختلف کار می کنند کمک شایانی بکند. بنابراین یکی از مهمترین هدف های رشته حسابداری آموزش دادن نیروی انسانی متخصص در جمع آوری، طبقه بندی، ثبت کردن و در نتیجه خلاصه کردن اطلاعات و تهیه گزارش‌های مالی مطابق با معیارهای هست که شرکت ها و سازمان ها از پیش تعیین کردند. همچنین مهم است کسی که شغل حسابداری را دارد و با علم روز دنیا مطابق باشد و تمام تغییرات ایجاد شده را در کارش اعمال کند تا بتواند بهترین نتیجه را کسب کند.

هدف از رشته حسابداری کارشناسی ارشد

حسابداری یک سیستم است که در آن فرآیند جمع‌آوری، طبقه‌بندی ، ثبت، خلاصه کردن اطلاعات و تهیه گزارشهای مالی و صورتهای حسابداری در شکل‌ها و مدلهای خاص انجام می‌گیرد. تا افراد ذی‌نفع درون سازمانی مثل مدیران سازمان و یا برون‌سازمانی مثل بانک‌ها، مجمع عمومی سازمان مورد نظر و یا مقامات مالیاتی بتوانند از این اطلاعات استفاده کنند. به همین دلیل فردی که تحصیلات دانشگاهی ندارد، بیشتر دفتردار است تا حسابدار. چرا که گزارشهای این دسته از افراد مطابق استاندارد نیست و پردازش کافی نمی‌شود و بیشتر تراز حسابها می‌باشد. برای مثال یک حسابدار تجربی نمی‌تواند براحتی بین دارایی کوتاه مدت و بلند مدت تفاوت قائل شود و یا نمی‌داند که چگونه باید معاملات ارزی را در دفاتر ثبت کرد.

حسابداری و داشتن حساب دخل و خرج از گذشته وجود داشت؛ چراکه همه معاملات، خرید و فروش ها، و کارهای مالی نیاز به حساب و کتاب داشت. دانش حسابداری را در ابتدا به صورت تجربی و استاد – شاگردی می آموختند. براساس اسناد باقی مانده از گذشته، تمدن مصر 4 هزار سال قبل از میلاد و چین 1600 سال قبل از میلاد مسیح از علم حسابداری مطلع بودند. اما حسابداری به عنوان یک علم دانشگاهی توسط لوکا پاچیولی کشیک و ریاضیدان ایتالیایی در سال 1497 میلادی به وجود آمد. او نخستین کسی است که سیستم حسابداری دوطرفه را تدوین کرد و کتاب های بسیاری را در زمینه حسابداری به رشته تحریر در آورده است. پاچیولی در پی ریزی علم حسابداری از کمک و راهنمایی های لئوناردو داوینچی هم استفاده کرد. بعد از انقلاب صنعتی رشته حسابداری رشد چشمگیری کرد. با گسترش کارخانه ها و تولیدات در قرن هیجدهم نیاز به حسابداران برای امور مالی کارخانه ها و شرکت ها فزونی یافت.

تاریخچه علم حسابداری به تمدن های باستانی ایران برمی گردد و در ادوار گوناگون ایرانیان از علم حسابداری بهره می بردند. علم حسابداری در ایران به عنوان یک رشته دانشگاهی به دهه چهل شمسی برمی گردد. در سال 1336 نخستین دانشکده حسابداری و علوم مالی به همت شرکت ملی نفت ایران تاسیس شد. در سال 1343 نیز موسسه عالی حسابداری تاسیس و به تربیت دانشجویان حسابداری پرداخت. بعد از آن رشته حسابداری در دانشگاه تهران و سپس دیگر دانشگاه های کشور گسترش یافت.

رشته حسابداری یکی از پر کاربردترین رشته‌های تحصیلی است. زیرا نه‌ تنها در بازار کار بلکه حتی در مدیریت صحیح بودجه یک خانوار نیز می‌تواند عملکرد و بازده مناسب خودش را نشان دهد. این رشته به حسابداران کمک می‌کند تا بتوانند با توجه به توانمندی‌های خود و شناخت صحیح منابع و دارایی‌های، چشم‌انداز مناسبی از بودجه و هزینه‌های یک مجموعه را ارائه دهند. از طرفی وضعیت اقتصادی یک شرکت با گزارش‌های مالی شفاف‌تر شده و درک آن به راحتی صورت می‌گیرد.

آینده شغلی رشته حسابداری کارشناسی ارشد

advanced divider

حسابداری به عنوان یکی از پرطرفدار ترین رشته ها محسوب می شود. چرا که برخلاف رشته های دیگر برای همه فارغ التحصیلان موقعیت های کاری بسیاری وجود دارد. در واقع علم حسابداری در بخش هایی مانند مالیات، گستردگی زیادی دارد و این امر موجب شده که پذیرای اغلب فارغ التحصیلان در این زمینه باشد.به طور کلی به دلیل گستردگی هایی که در این رشته وجود دارد، دانشجویان این رشته آینده شغلی خوبی خواهند داشت.

مشاغل قابل احراز رشته حسابداری کارشناسی ارشد
  • حسابداری بانک

در این رشته می توانید در تمامی شعبه های بانک و سرپرستی آن مشغول به کار شوید.

  • حسابداری مالی

امکان فعالیت در کلیه شرکت ها و موسسات غیر انتفاعی و تجاری را خواهید داشت.

  • حسابداری بیمه

امکان فعالیت در کلیه موسسات بیمه را خواهید داشت.

  • حسابداری صنعتی

امکان فعالیت در شرکت های تولیدی و واحدهای صنعتی وجود دارد.

  • حسابداری مالیاتی

در ادارات دارایی می توانید در این شاخه از حسابداری فعالیت داشته باشید.

  • حسابداری دولتی

در همه اداره های دولتی و سازمان ها، می توانید به عنوان حسابدار مشغول به کار شوید.تمامی موارد نام برده شده زیر شاخه های رشته حسابداری محسوب می شوند و می توانید در هر یک از آنها پس از فارغ التحصیلی مشغول به کار شوید.

نحوه تحصیل در رشته حسابداری کارشناسی ارشد

advanced divider

علاوه بر علاقه به یک رشته، شخصیت افراد نیز در انتخاب یک رشته مهم است. اگر شخصیت یک فرد با رشته ای که انتخاب می کند همخوانی نداشته باشد، امکان موفقیت در آینده آن رشته به حداقل می رسد. دانشجویان رشته حسابداری همانطور که از نام این رشته مشخص است، باید اهل ریاضی و حساب و کتاب باشند و از اعداد نترسند. همچنین آن ها باید بتوانند به جمع آوری، سازماندهی و تحلیل اطلاعات مالی بپردازند و علاوه بر فهمیدن آن ها، اطلاعات مالی را تجزیه و تحلیل کنند. رشته حسابداری از آن جایی که با پول و اعداد و ارقام سروکار دارند، باید دقت بالایی داشته باشند و در ثبت هزینه ها و درآمد ها اشتباه نکنند. نکته ای که درباره حسابداری وجود دارد این است که رشته حسابداری یک فن است و بسیاری از افراد بدون تحصیلات آکادمی و گذراندن دوره فنی و حرفه ای و همچنین تجربه حسابداری را بیاموزند.

همچنین کارشناسان حسابداری باید با نرم افزار هایی حسابداری مثل نرم افزار حسابداری پارمیس، نرم افزار حسابداری هلو، نرم افزار حسابداری محک، نرم افزار حسابداری سپیدار، و … مسلط باشند و زبان انگلیسی را تا حدی بلد باشند. هرچه مهارت های حسابداران در این زمینه بیشتر باشد، از بازار کار بهتری برخوردار هستند.

نحوه پذیرش رشته حسابداری دوره کارشناسی ارشد

ورود به دانشگاه از طریق کنکور سراسری 

برای پذیرفته شدگانی که دارای درجه کارشناسی در رشته های غیر حسابداری باشند گذراندن 6 واحد از دروس جبرانی الزامی است.

جدول دروس جبرانی دوره کارشناسی ارشد رشته حسابداری

تعداد ساعت تعداد واحد نام درس ردیف
جمع عملی نظری
48 - 48 3 حسابداری پیشرفته 2 1
48 - 48 3 حسابرسی 2 2
48 - 48 3 حسابداری میانه 2 3
48 - 48 3 حسابداری صنعتی 3 4
192 32 192 12 جمع

جدول دروس پایه دوره کارشناسی ارشد رشته حسابداری

تعداد ساعت تعداد واحد نام درس ردیف
جمع عملی نظری
48 - 48 3 حسابداری مدیریت 1
48 - 48 3 حسابداری بخش عمومی 2
32 - 32 2 حسابرسی پیشرفته 3
32 - 32 2 تصمیم گیری در مسائل مالی و سرمایه گذاری 4
32 - 32 2 سیستم های اطلاعاتی حسابداری 5
192 - 192 10 جمع

جدول دروس تخصصی دوره کارشناسی ارشد رشته حسابداری

تعداد ساعت تعداد واحد نام درس ردیف
جمع عملی نظری
48 - 48 3 تئوری حسابداری1 1
48 - 48 3 تئوری حسابداری2 2
48 - 48 2 مسائل جاری حسابداری 3
144 - 144 8 جمع

جدول دروس ااختیاری دوره کارشناسی ارشد رشته ی حسابداری

تعداد ساعت تعداد واحد نام درس ردیف
جمع عملی نظری
32 - 32 2 اقتصاد سنجی 1
32 - 32 2 بررسی موارد خاص در حسابداری 2
32 - 32 2 چارچوب مفاهیم گزارشگری مالی 3
32 - 32 2 تحلیل آماری 4
32 - 32 2 متون تخصصی به زبان انگلیسی 5
32 - 32 2 روش تحقیق پیشرفته 6
192 - 192 12 جمع
  • پژوهش:پایان نامه معادل 6 واحد درسی در یکی از حوزه های مرتبط با حسابداری

رشته حسابداری در ادیبان

advanced divider

نحوه پذیرش در ادیبان

پذیرفته شدن از طریق سوابق تحصیلی در مقطع کاردانی پیوسته و یا از طریق کنکور سراسری
ارائه مدارک مورد نیاز و مراجعه حضوری به دانشگاه

شهریه رشته حسابداری

شهریه ثابت:
شهریه متغیر:

امتیاز های تحصیل در رشته حسابداری

  • بازار کار خوب
  • نیاز بالای کسب و کارها به این رشته
  • درآمد بالا
  • جایگاه شغلی متنوع

برخی از اساتید رشته حسابداری

advanced divider

کلیپ ها و تصاویر رشته حسابداری

advanced divider