متن استاتیک

معرفی رشته کاردانی طراحی دوخت

طراحی و دوخت لباس طی قرون متمادی همراه با پیشرفت علم و تکنولوژی تغییرات چشمگیری داشته و متناسب با فنون و تکنولوژی مدرن، شرایط اقلیمی، اقتصادی و آداب و رسوم اجتماعی در حال تحول و گسترش می باشد. رشته طراحی و دوخت یک رشته کاربردی است و هدف آن طراحی لباس با مدل های گوناگون با حفظ خلاقیت هنری می باشد. هنرجوی این رشته در طی دوران تحصیلی با مبانی هنرهای تجسمی و اصول طراحی لباس و آناتومی بدن انسان الگو برش و دوخت لباس زنانه و کودک و تزئین اتاق خواب کودک شناخت الیاف نساجی رنگ شناسی تخصصی لباس و انواع پارچه و استانداردهای دوخت طراحی لباس با مدل های گوناگون روش تولید لباس (سری دوزی) آشنا شده و توانایی انجام دوخت پولک منجون دوزی با لباس عروس طراحی و دوخت گوناگون لباس کودک کار با انواع چرخ های خیاطی را پیدا خواهد کرد.

کاردانی رشته طراحی و دوخت:

نزدیک به 90% دانش آموزان ایرانی مایل اند از راه تحصیل در دانشگاه به موفقیت های اجتماعی و شغلی دست یابند. اما متاسفانه تمام این افراد نمی توانند به دانشگاههای دولتی و حتی آزاد اسلامی راه یابند برای نمونه در سال 1382 از خیل هظیم داوطلبان کنکور حدود 220 هزار نفر شرکت کننده که از این تعداد حدود 130 هزار نفر وارد دانشگاهها و موسسات آموزش عالی وابسته به وزارت علوم تحقیقات و فناوری شدند (دانشگاههای دولتی، پیام نور، غیرانتفاعی، و غیر دولتی) (آمار آموزش عالی ایران 1382) از این داوطلبان ورود به دانشگاه عده ای که از لحاظ نمره علمی در سطح بالاتری قرار دارند، طبق ضوابط خاصی مجاز به انتخاب رشته می شوند. آنها معمولاً در فرصتی بسیار کم باید حداکثر 100 رشته را براساس علاقه خود از دانشگاههای مختلف انتخاب کند و به ترتیب اولویت برگه انتخاب رشته خود را پر کند سرانجام از بین متقاضیان ورود به دانشگاه عده ای موفق به ورود به دانشگاه می شوند ظاهراً این طور به نظر می رسد که بعد از قبولی در دانشگاه تمام اضطراب ها فروکش کرده است و پذیرفته شدگان از موفقیت به دست آمده خوشحالند و بدون دغدغه و نگرانی به تحصیل خود ادامه خواهند داد.

زمینه شغلی رشته طراحی و دوخت :

سری دوزی پوشاک، برشکاری لباس و پارچه، طراحی لباس و دوخت، سرپرست آموزشگاه خیاطی، مدیر امور تولیدی پوشاک، تکه دوزی و گلدوزی لباس، نازک دوزی و ضخیم دوزی، دوخت کامل سیسمونی، مدل سازی لباس، کارگاه های لباس عروس، تأسیس آموزشگاه های خیاطی، تأسیس آموزشگاه های طراحی لباس، اشتغال در صدا و سیما (طراحی لباس)، اشتغال در آموزش و پرورش.

نحوه ادامه تحصیل در این رشته در سطح دانشگاهی :

برای ادامه تحصیل در این رشته نیاز است دانش آموزان بعد از دریافت مدرک دیپلم خود در هنرستان در آزمون ورودی رشته خود شرکت نمایند و در مقطع فوق دیپلم ادامه تحصیل دهند.

دروس مورد نیاز در کنکور :

تاریخ هنر ایران و جهان، مبانی هنرهای تجسمی، الیاف نساجی، طراحی اندام و لباس، الگو و دوخت۱و2.

این رشته در 42 دانشگاه کشور به صورت روزانه (دولتی) پذیرش می شود. همچنین در 3 دانشگاه کشور بصورت غیرانتفاعی پذیرش دانشجو دارد.

مکان ها یا سازمان های محل اشتغال:

موسسات تولید لباس، کارگاه های دوخت لباس عروس، آموزشگاههای خیاطی، کارخانه های تولید پوشاک، کارخانه های نساجی و کارگاههای آزاد در زمینه طراحی و دوخت لباس.

شرایط کاری:

جایگاه شغلی متوسط و سطح درآمد خوب، نیاز به فعالیت های مدیریتی کنترل و نظارت تداوم و تراکم کار زیاد، تحمل سر و صدا و آلودگی محیط کار در کارخانجات نساجی، نیاز به فعالیت های دست و چشم.

نقش و توانایی فارغ­ التحصیلان

1ـ استفاده از انواع ماشین­های دوخت و وسایل کارگاهی

2- ترسیم الگو و دوخت ، وسایل و ملزومات سیسمونی

3- ترسیم الگو و دوخت لباس های نوزاد تا 2 سال

4- ترسیم الگو و دوخت لباس های زنانه (نازکدوزی)

5- انجام دوخت های تزیینی لباس کودکان تا 2 سال

6- شناخت انواع پارچه های مربوط به پوشاک (طبیعی و نیمه مصنوعی)

7- طراحی از آناتومی اندام و جزییات مختلف آن برای طراحی لباس

8- تعلیم آموزش های ضمن کار ، برای افراد رده های پایین تر

9- شناخت اصول مبانی رنگ و بکارگیری آن در طراحی لباس

سرفصل رشته طراحی دوخت